February 2015
cukr-bílý jed

I přes současný trend diet a zdravého životního stylu, je stále neodmyslitelnou složkou naší kuchyně a našich životů. Co, kdo? Cukr, nebo pokud chceme rozšířit diskuzi, sladidla všeobecně. “Osladíme si život o trochu víc?” Ano, na mnohé z nás má přímo afrodiziakální účinky… a upozorňujeme, že není řeč o sexu V kávě, v našem megahrnku s horkým čajem v zimních měsících, v zákuscích a dortech,

15

Úno
2015
December 2014
Šťastný Nový Rok 2015 !!!

Nový rok je kniha o 365 prázdných stránkách… vytvořte z každého dne Vaše mistrovské dílo a použijte všechny barvy života.   Pro ještě lepší rok, nechte štětcům volný krok Ať barvami nešetří, a vykreslí dny štědřejší Vyslovíme přání, ať je to rok zdařilý, a je mnohem lepší než ten minulý!!!   Přejeme všem rok plný realizovaných projektů a úspěchů, pracovních i osobních.   Šťastný NOVÝ

31

Pro
2014
Krásné Vánoce 2014 !!!

Opět jsou tu Vánoce – ten magický čas   My vám přejeme, aby tyto Vánoce mohly rozzářit naše životy a otevřít naše srdce, oddálit těžké a smutné chvíle, které jsou součástí našich životů, darovat radost, úsměv a naději a zrušit neporozumění, lhostejnost a zlobu, a na jejich místě zanechat lásku a velkorysost.   Přejeme všem KRÁSNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY PLNÉ POHODY A RADOSTI!!!

23

Pro
2014
Italská dieta & účinné cvičení

Vyjímečná nabídka v Praze!!! Nabízíme vám DVA FIT BALÍČKY, které vás dostanou rychle do formy. Po svátcích, kdy jsme všichni tak trošku hřešili, a před jarem, které zaklepe na dveře dřív než čekáme, jsme pro vás nachystali jedinečnou nabídku: poukázky se slevou až 1000 Kč !   Co Vám nabízíme? – JIŽ ZA 10 DNŮ SE MŮŽETE CÍTÍT LÉPE A FIT !!!!   Nabídka č.1:

15

Pro
2014
Cibule – antiseptický poklad

Dnes bude řeč o cibuli. Lze nalézt mnoho odkazů a informací. My jsme se inspirovaly článkem, který vám přinášíme. Článek, publikovaný v periodiku Meduňka 5/2013, představuje rozsáhlé možnosti využití této, na první pohled, obyčejné zeleniny. Autorem je Simona Procházková, DiS Cibule je nadčasová zelenina, bez níž si českou kuchyni dokážeme jen těžko představit. Můžeme ji užít mnoha způsoby, a velmi důležité jsou její výrazné léčivé

12

Pro
2014
Cholesterol – skutečně náš nepřítel?

Informací není nikdy dost. Zvlášť těch, které by nám mohly napomoci k lepšímu zdraví. Nabízíme vám k přečtení velmi zajímavý článek, publikovaný v časopise Meduňka 5/2013, který napovídá, že ne vše je jen černé a bílé a leckdy je velmi těžké pochopit, co je zdraví prospěšné, a co naopak je jeho nepřítelem. Autorem je MUDr. Ludmila Eleková.  Je hodně obsáhlý, ale stojí za přečtení. Bojíte

06

Pro
2014
Mikuláš, čert, anděl – nejen v Čechách

Přejeme všem krásného Mikuláše! Říkáte si, to je jen pro děti? Možná. Ale jako každý svátek, i tento může být důvodem k setkání, oslavě a třeba i ke vzpomínání. Jako děti vás rodiče strašili čertem? Říkali, že si vás odnese nebo, že vám přinese pytel brambor? Čekali jste až zazvoní zvonek u dveří a opakovali stále dokola básničku nebo písničku, kterou jste si připravili? A

05

Pro
2014
Doba otylá – svět bojuje s nadváhou

Doba otylá – svět bojuje s nadváhou. Po celém světě stoupá počet obézních lidí a lidí s nadváhou. Obezita je problémem i v zemích, které jsme si spojovali s hladem a chudobou.  Doba otylá – tloustnou psi a kočky, i jejich chovatelé, tloustnou i laboratorní krysy. Proč tomu tak je? Jeden z nejlepších článků, co jsme četly za poslední dobu, o tomto „nešvaru“, který se

05

Pro
2014
November 2014
Hezký víkend všem!

Přejeme všem krásný víkend, poslední v tomto měsící. Od pondělí začíná měsíc, na který se tak těší děti, a pro dospělé znamená většinou vánoční úklid, hodně starostí, shonu, zařizování, shánění dárků,….. My vám přejeme, ať je tento nadcházející měsíc magický i pro vás… alespoň pro tento rok! Brzy nashledanou LBF    

28

Lis
2014
Parmigiana di melanzane – Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou

Vážení, v předchozím příspěvku jsme mluvily o dvou slíbených receptech. Tady je ten druhý, milovaná Parmigiana, vynikající zapečený lilek s parmezánem ! Je možné, že tento lahodný pokrm je dědictví přítomnosti Arabů a Řeků na Sicílii, velmi totiž připomíná řeckou musaku a arabskou tahine. Jedna kuriozita – v některých částech Sicílie se prý přidává i čokoláda! Parmigiana di melanzane – Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou Ingredience

26

Lis
2014

Listopad 2014

Page 2 of 3123