Plněná vejce – velikonoční recepty

Plněná vejce – velikonoční recepty

Vajíčka jsou základem velikonočního hodování a existuje mnoho způsobů přípravy a receptů. My vám nabízíme velmi jednoduchý a rychlý nápad na předkrm – jako vždy – s malou obměnou, abychom si pochutnali, ale zároveň udrželi kalorický příjem na uzdě.

PLNĚNÁ VEJCE (vynikající chuťovka nejen na Velikonoce)

Příprava je shodná pro všechny uvedené recepty, ale variací na náplň je opravdu nekonečné množství. Můžete připravit více náplní, nabídnout různé chuťové kombinace a servírovat vynikající předkrm plný barev. Pokrm hodný příchodu jara, jež tento svátek raprezentuje.

S TUŇÁKEM

Ingredience (pro 4 osoby)

  • 4 uvařená vajíčka natvrdo
  • 100 gr tuňáku ve vlastní šťávě
  • 2 lžíce řeckého nízkotučného jogurtu – nahradíme majonézu  ;-)
  • 2 sardelky
  • 1 lžíce kaparů
  • Sůl, pepř

Příprava

Oloupeme a rokrojíme podélně vychladlá vajíčka na půlky. Opatrně vydlabeme žloutky a uložíme stranou bílky.

Dobře scezený tuňák a žloutky vložíme do misky a vidličkou rozmělníme. Přidáme nadrobno nakrájené kapary, sardelky a jogurt. Dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme a vytvoříme během několika minut jemnou pastu. Jestliže preferujeme krémovou konzistenci, můžeme vše vložit do mixéru a ušlehat v mixéru do jemného krému.

Naplníme připravené půlky směsí (buď lžičkou nebo pomocí zdobícího sáčku) a ozdobíme. Na ozdobu můžeme použít kaviár, kapary, petrželku nebo plátky sardelek.

_________________________

SE ŠUNKOU

Ingredience (pro 4 osoby)

  • 4 uvařená vajíčka natvrdo
  • 100 gr krůtí nebo kuřecí šunky
  • 2 malé kyselé okurky
  • 3 lžíce řeckého nízkotučného jogurtu nebo ricotty
  • Sůl, pepř

Příprava

Oloupeme a rokrojíme podélně vychladlá vajíčka na půlky. Opatrně vydlabeme žloutky a uložíme stranou bílky.

Spolu se žloutky vložíme do mixéru všechny ingredience a mícháme až získáme šunkovo-žloutkový krém. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.

Krémem naplníme bílky a ozdobíme plátky kyselé okurky, nebo petrželkou

_________________________

VEGETARIÁNSKÉ BYLINKOVÉ

uova 1

Ingredience (pro 4 osoby)

  • 4 uvařená vajíčka natvrdo
  • 2 lžičky strouhaného parmazánu
  • Čerstvá pažitka, tymián, bazalka, kopr, petrželka (jakékoliv bylinky, co máte rádi-záleží na vás)
  • 4 lžíce řeckého nízkotučného jogurtu nebo ricotty nebo nízkotučného tvarohu
  • Citrónová šťáva nebo 1 lžička hořčiceSucco di limone oppure 1 cucchiaino di senape
  • Sůl, pepř

Příprava

Oloupeme a rokrojíme podélně vychladlá vajíčka na půlky. Opatrně vydlabeme žloutky a uložíme stranou bílky.

Pokrájíme nadrobno všechny bylinky a smícháme s rozdrceným žloutkem. Přidáme parmazán, jogurt, citrónovou šťávu a jogurt. Dochutíme solí a vše utřeme do krémové konzistence.

Naplníme bílky krémem a ozdobíme petrželkou a kouskem červené papriky.

Poznámka: Vegetariánská vejce můžeme připravit s jakoukoliv zeleninou, předem uvařenou a nadrobno nakrájenou nebo umixovanou v mixéru. Např. chřest, nebo brokolice. Do žloutků můžeme též přidat pesto ze sušených rajčat nebo houbovou pastu.

Buon appettito!

 

PS: objevte další naše velikonoční recepty, light, ale výborné. Můžeme si všichni pochutnávat, ale zároveň se udržovat ve formě ;-) : Velikonoční nádivka


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>